- Nowy
Chleb tostowy bezglutenowy, masa netto: 215g
Chleb tostowy bez glutenu jest idealny do podgrzania w opiekaczu, tosterze czy piekarniku. Tosty wychodzą delikatne, przyrumienione i chrupiące. Nadadzą się do spożywania na słodko np. z dżemem, kremem itp. jak i na słono.
Chleb tostowy bezglutenowy dostępny w postaci krojonych kromek o wadze 215g. Produkt jest pozbawiony nie tylko glutenu, ale również pozostałych alergenów: jaj oraz soi.
Nie musisz rezygnować z chrupiących tostów, nawet jeśli posiadasz nietolerancję glutenu! Piekarnia Bezglutenowa HERT stworzyła wyjątkowy chleb tostowy, który sprosta oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających podniebień. Bezpieczny dla osób z nietolerancją glutenu, a przy tym tak samo pyszny i chrupiący jak tradycyjny tost. Idealny na śniadanie z ulubionymi dodatkami, czy jako ciepła kanapka na lunch. Odkryj nowy wymiar tostowego smaku - bez glutenu, bez kompromisów!
SKŁADNIKI:
Skrobia bezglutenowa (pszenna), woda, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, mleko w proszku, cukier, mąka jaglana, błonniki (bambusowy, z łuski psylium, jabłkowy), drożdże, aromat naturalny, olej roślinny: rzepakowy, sól, stabilizator: hydroksypropylometyloceluloza, suchy kwas ryżowy.
Masa netto: 215g
Termin przydatności do spożycia: 6 dni
Wartości odżywcze w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 228 kcal/ 962 kJ |
Tłuszcze | 3,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g |
Węglowodany | 44 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Błonnik | 6,0 g |
Białko | 2,9 g |
Sól | 1,4 g |
WAŻNE:
1. Termin przydatności do spożycia: 6 dni od daty produkcji, po otwarciu opakowania: 2 dni.