

Chleb bez glutenu jasny z ziarnami z dodatkiem NATURALNEGO zakwasu jaglanego to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają zacząć dzień od pożywnej , zdrowej i pysznej kanapki!
Chleb bez glutenu z ziarnami świetnie sprawdzi się jako baza do kanapek, podstawa do oryginalnych tostów lub zdrowa alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek. Do jego produkcji wykorzystano dodatkowo ziarna słonecznika , lnu, co znacznie podnosi jego walory smakowe. Chleb bezglutenowy jasny z ziarnami teraz z dodatkiem zdrowego zakwasu jaglanego, który w znacznym stopniu podnosi jego wartość żywieniową. Szczelne, foliowe opakowanie zawiera 400 g pokrojonego już w kromki chleba, a jego termin ważności wynosi 1,5 tygodnia od momentu wyprodukowania. Chleb bezglutenowy jasny pozbawiony jest alergenów: jaj, soi, mleka oraz glutenu, w którego przypadku dodatkowo potwierdza to certyfikat przekreślonego kłosa na opakowaniu.
skrobia bezglutenowa (pszenna), woda, zakwas jaglany (mąka jaglana, woda), ziarna (10%) (słonecznik, len), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonniki (babkowy, ziemniaczany, jabłkowy), cukier gronowy, olej roślinny (rzepakowy), drożdże, ocet jabłkowy, sól, mąka gryczana, cukier trzcinowy, białko grochowe, inulina.
Masa netto: 400g
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 231 kcal / 974 kJ |
Tłuszcze | 4,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g |
Węglowodany | 40,2 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Błonnik | 6,5 g |
Białko | 4,6 g |
Sól | 1,3 g |
1. Przez formularz koszyka w sklepie internetowym bezglutenowyhert.pl
2. Za pośrednictwem poczty elektronicznej: bezgluten@piekarniahert.pl, podając dane wg poniższego schematu:
Polecane produkty bezglutenowe