Chleb bezglutenowy jasny,
  • Chleb bezglutenowy jasny,
  • Chleb bezglutenowy jasny, waga: 400 g
  • Chleb bezglutenowy jasny, waga: 400 g

Chleb bezglutenowy jasny, masa netto: 400 g

8,18 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni

Chleb bez glutenu jasny z dodatkiem NATURALNEGO zakwasu jaglanego, z powodzeniem zastąpi białe pieczywo przy śniadaniu, kolacji czy w przygotowaniu szybkiej przekąski!

Ilość
Dostępny

Chleb bezglutenowy jasny (znany również jako chleb biały) z dodatkiem naturalnego zakwasu jaglanego.

Dostępny w postaci naturalnie pasteryzowanego, krojonego bochenka o masie netto 400 g.

Produkt jest pozbawiony nie tylko glutenu, ale również pozostałych alergenów: jaj, mleka oraz soi.

Chleb pod różną postacią to jeden z podstawowych produktów spożywczych każdego człowieka - nie wszyscy jednak ze względu na nietolerancję glutenu są w stanie zjeść jego tradycyjną, pszenną, glutenową formę. Dla takich osób Piekarnia Bezglutenowa HERT piecze wyśmienity chleb bez glutenu. Jego właściwości pozwalają na przygotowanie bezpiecznych, dla zdrowia Twojego i twojej rodziny, smacznych kanapek do szkoły lub pracy. Chleb świetnie sprawdzi się również jako baza dla zapiekanek na kolację lub składnik szybkiej przekąski. 


SKŁADNIKI:

Margaryna roślinna, jaja, cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia tapiokowa,  błonnik grochowy, gliceryna spożywcza, woda, nadzienie malinowe( cukier, maliny(40%), woda, kwas cytrynowy, aromat, sorbinian potasu), substancja spulchniająca: soda oczyszczona, sól, aromat waniliowy.

Masa netto: 110g


WARTOŚCI ODŻYWCZE:

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 244 kcal/ 1031 kJ
Tłuszcze 3,5 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
Węglowodany 49,2 g
W tym cukry 1,7 g
Błonnik 2,2 g
Białko 2,8 g
Sól 1,6 g

CECHY PRODUKTU:

- Naturalny zakwas jaglany

- Chleb pokrojony na kromki

- Certyfikat przekreślonego kłosa - brak glutenu w produkcie

- 10 dni daty ważności

- Brak alergenów: jaj, mleka, soi

- Wyrazisty smak

- Duży bochenek - masa netto 400g

Do wypieku chleba użyta została mąka ryżowa co zapewnia doskonały smak bez glutenu. Chleb wypieczony przez naszą piekarnię bezglutenową potwierdza swoim smakiem i jakością iż produkty bezglutenowe mogą być równie smaczne jak nie smaczniejsze niż ich glutenowe odpowiedniki. Zakwas na bazie mąki jaglanej wzmacnia smak chleba i nadaje mu pełniejszego charakteru.

Zawartość błonnika z babki płesznik, babki jajowatej oraz błonnika ziemniaczanego i jabłkowego dobrze wpływa na wyregulowanie pracy układu pokarmowego, a dzięki bezglutenowej skrobi ziemniaczanej chleb czerstwieje wolniej i dłużej zachowuje świeżość. Mała ilość soli wpływa pozytywnie na smak pieczywa, a wysokiej jakości drożdże sprawiają że pieczywo bezglutenowe jest pulchne i wyrośnięte oraz nie posiada dziur.

Na foliowym opakowaniu możemy znaleźć certyfikat przekreślonego kłosa, który potwierdza brak zawartości glutenu.

Termin ważności chleba wynosi 10 dni od momentu jego wyprodukowania, a wysyłka jest zazwyczaj tego samego dnia co produkcja.


ZAMÓWIENIE:

1. Przez formularz koszyka w sklepie internetowym bezglutenowyhert.pl

2. Za pośrednictwem poczty elektronicznej: bezgluten@piekarniahert.pl, podając dane wg poniższego schematu:

  • Imię i nazwisko
  • Pełny adres
  • Numer kontaktowy
  • Nazwa oraz ilość zamawianych towarów
  • Adres dostawy, jeżeli jest inny niż zamawiającego
  • Sposób płatności

BZG_CHLEB_JASNY

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci pełnego dostępu do jej funkcjonalności i danych analitycznych. Polityka prywatności i cookies