

Drożdżówka bezglutenowa z nadzieniem morelowym - delikatna, mięciutka, a zarazem wilgotna.
Mięciutkie i delikatne ciasto drożdżowe na bazie skrobi ziemniaczanej i kukurydzianej, wypełnione nadzieniem z kawałkami słonecznej moreli, z wierzchu osypane delikatną kruszonką.
Bułeczki nie maja w składzie skrobi pszennej , mleka ani jego pochodnych.
Podobnie jak reszta naszych wypieków posiadają certyfikat przekreślonego kłosa na opakowaniu, a termin przydatności do spożycia wynosi 5 dni od momentu ich wyprodukowania i znajduje się na spodzie opakowania.
SKŁADNIKI:
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, nadzienie morelowe 25% (morela (39%), cukier, woda, modyfikowana skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja stabilizująca: celuloza mikrokrystaliczna, zagęszczony sok morelowy (2%), aromat, barwniki: karoteny), cukier, oleje roślinne (rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), jaja, woda, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, błonnik babkowy, mąka ryżowa, drożdże, naturalny aromat waniliowy i cytrynowy, emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych poliglicerolu, lecytyna sojowa).
Masa netto: 110 g
ZAMÓWIENIE:
1. Przez formularz koszyka w sklepie internetowym bezglutenowyhert.pl
2. Za pośrednictwem poczty elektronicznej: sklep@bezglutenowy.pl, podając dane wg poniższego schematu:
1. Termin ważności produktu: 6 dni od daty produkcji.
2. Termin do spożycia po otwarciu opakowania: 1 dzień.